Førstehjælpskasser på arbejdspladsen
Førstehjælpskasser på arbejdspladsen bør være en naturlig del af beredskabet
Førstehjælpskasser på arbejdspladsen bør være en helt naturlig del af beredskabet. Uanset hvilken type arbejdsplads det drejer sig om.
I hverdagen tænker ikke mange af os på at der er risiko for at vi selv eller andre kommer til skade. Men hvor der færdes mennesker vil der altid være en risiko for uheld i større eller mindre omfang, og jo flere der opholder sig samme sted, jo større er risikoen for uheld.
Derfor bør alle arbejdspladser have et beredskab, som bl.a. omfatter at alle eller i hvert fald nøglepersoner er uddannet i førstehjælp, på samme måde som at nødvendigt nødhjælpsudstyr er til stede, fx førstehjælpskasser og forbindsstoffer m.v.
Hvad bør en førstehjælpskasse indeholde?
Først og fremmest er det vigtigt at se på i hvilken type virksomhed førstehjælpskasserne skal anvendes. Er det en ganske almindelig kontorarbejdsplads hvor risikoen for større ulykker er minimal? Eller er det fx en industri-, produktions-, eller transportvirksomhed?
På en kontorarbejdsplads vil kravet til indhold og mængde af de forskellige forbindsstoffer, plastre m.v. være betydelig mindre sammenlignet med eksempelvis en industrivirksomhed.
Men generelt bør enhver førstehjælpskasse indeholde plastre i forskellige størrelser til alt fra smårifter til lidt større sår.
Desuden bør der være flere typer kompresforbindinger til små og store blødninger. Sårrenseservietter til at desinficere sår er en rigtig god idé og selvfølgelig is-pose til at nedkøle skadet muskelvæv og ledbånd eller til at reducere større blødninger.
Også elastikbind eksempelvis til kompression ved forvredne led samt fastholdelsestape bør en førstehjælpskasse indeholde, sammen med saks og pincet.
På industriarbejdspladsen (produktion, lager, transport, m.v.) samt i køkken og kantine bør førstehjælpskassens indhold anderledes. Indholdet bør være bredere og indeholde et større antal af de enkelte forbindsstoffer m.v. generelt sammenlignet med kontorarbejdspladsens.
Desuden bør der være sterilt øjeskyl. Vores øjne er nogle af vores mest sårbare organer, og det er derfor vigtigt at urenheder øjeblikkeligt kan renses og skylles væk. Hermed reduceres risikoen for infektion eller egentlig beskadigelse af øjet.
Desuden bør forbindskassen indeholde kølende brandsårsbandage og vandafvisende plastre til brug i vådmiljøer.
Plastre og forbindsstoffer holder ikke evigt
Alt har en udløbsdato. Dette gælder også plastre, forbindsstoffer og eksempelvis øjeskyl. Efter en vis tid vil plastre ikke længere kunne klæbe effektivt til huden og sterile bandager og øjeskyl vil ikke længere være sterile.
Derfor er det vigtigt at holde førstehjælpsudstyret opdateret.
Ofte kan man købe plastre m.v. i supermarkeder og fx Matas. Men disse kan være af en ringere kvalitet end dem der er produceret til professionelt brug, og dermed have kortere levetid og ringere effekt.
Det kan derfor godt betale sig at købe udstyret hos professionelle udbydere af førstehjælpsudstyr. Hos Sundhedspartnerdk vil det både være muligt at få en abonnementsaftale hvor forbindsstofferne kan rekvireres efter behov eller hvor vi kontakter jer inden udløbsdato.
Køb dine førstehjælpskasser og forbindsstoffer online her
… eller kontakt os på telefon 20 20 88 60