Hvordan bruger man kinesiotape?

Hvad er kinesiotape og hvordan bruger man kinesiotape?

Hvordan bruger man kinesiotape? Kinesiotape blev opfundet af den japanske Dr. Kenzo Kaze. Kaze som er kiropraktor udviklede tapen for ganske længe siden – nærmere i 1973. Kenzo Kaze havde foruden kiropraktik også studeret bevægelsesapparatet indgående gennem kinosiologien, som har en holistisk indgangsvinkel.

Kinosiotape – også kaldet kinosiologitape siges både at kunne forebygge overbelastninger i blødvæv som eksempelvis muskler, bindevæv, sener og ledbånd m.v., og sågar fremme helingen af skadet og overbelastet væv.

Kinosiotape er ikke blot almindelig sportstape, det er en tape som er udviklet specifik til formålet – forebyggelse og heling. Men hvordan anvender man kinosiotape?

 

Kinosiologitapen skal påsættes korrekt

For at tapen skal have sin virkning, er det vigtigt at den anvendes rigtigt. De vil sige at den både skal påsættes korrekt på de strukturer man ønsker en virkning på. Dette kunne eksempelvis være en muskel som har en tendens til at krampe. I dette tilfælde skal tapen påsættes fra musklens udspring (som udgangspunkt det punkt på musklen som er placeret nærmest selve kroppen mod tilhæftningen (det punkt som ligger fjernest fra kroppen. Dette punkt sidder også på den bevægelige del.

Det er værd at bemærke, at musklen da skal være helt udstrakt unden påsætning. Hvis du fx skal tape m. biceps brachii, skal armen være helt strakt i albueleddet. Det medfører at tapen “smårynker” lidt når armen er afslappet igen.

Effekten her er bl.a. at tapen løfter let i huden pga. den rynkede tape, og derved fremmer blodcirkulationen i det underliggende vævslag.

Med en større blodgennemstrømning til et beskadiget område, fjernes affaldsstofferne hurtigere. Samtidig tilføres området mere blod med det helende ilt og næring.

 

Kinesiotape blev tidligere kun anvendt af topatleter

Tidligere var det primært topatleter som anvendte kinesiologitape, men pga. mange af disse atleters positive resultater – samt den opmærksomheden der naturligt er omkring deres brug af disse farverige tapes, har fået mange seriøse motionister til at anvende dem.

 

Påsætning af kinesiologitape kræver lidt træning

Hvordan bruger man kinesiotape? Det er egentlig ganske enkelt. Men selve anvendelsen og dermed påsætning af tapen kræver lidt viden om og indsigt i muskler, træning og akkuratesse i forhold til at få tapen placeret rigtigt. Men dette kan du nemt lære ved at se forskellige YouTube videoer og læse litteratur om brugen af tapen.

 

Leder du efter kvalitetstape?

Du kan købe din kvalitets kinosiotape her på vores webshop. Vi leverer på 1-3 dage.