Træningsudstyr til hjemmet og jobbet

Træningsudstyr til hjemmet og jobbet er et superalternativ til fitnesscentret

Træningsudstyr til hjemmet og arbejdspladsen er i dag mere populært end nogensinde før. Ikke alene er antallet af mennesker som dyrker en eller anden form for regelmæssig motion stigende.

Specielt den individuelle form hvor man mere eller mindre uorganiseret træner alene eller sammen med en træningskammerat er hastigt voksende.

Der er også rigtig mange som foretrækker at dyrke deres krop og sjæl derhjemme – med eller uden træningsredskaber.

Derimod har den organiserede idræt med medlemskab i en forening trange kår. Vi er blevet individualister, og har svært ved faste træningstider og den regelmæssighed som denne form for sport og samvær indebærer.

I 1970´ERNE SKULLE MAN LEDE LÆNGE EFTER ET TRÆNINGSCENTER

I de glade 70´ere skulle man være heldig hvis man kunne finde et træningscenter. Der var selvfølge de mange idrætsforeninger som vi altid har haft stolte traditioner med her i Danmark. Men søgte man noget andet end den organiserede motion, var det noget af en kamp.

I de største byer her i Danmark kunne man, hvis man ledte længe nok, finde et træningscenter eller to hvor der blev løftet vægte. Og hvor fokus ikke var på selve sporten som sådan, men mere på kroppen.

Nuvel, selvfølgelig blev der konkurreret i egentlig bodybuilding. Men det drejede sig om at træne kroppen, modsat eksempelvis fodbold, hvor fokus er på fællesskabet og – ikke mindst, det at vinde kampe.

I dag er det ikke svært at finde et træningscenter – eller fitnesscenter som de kaldes. Fitnesscentrene ligger på alle gadehjørner i de fleste store og mellemstore byer, og titusindvis af danskere træner der hver dag. Eller de betaler i hvert fald for det.

Intentionerne til at få trænet mangler ikke hos danskerne. Noget andet er så at få det gjort. Og fakta er at utallige betaler hver måned for et medlemskab i et fitnesscenter de praktisk talt aldrig besøger. Et ualmindeligt dyrt bekendtskab.

Men hvorfor betaler man så medlemskab til et fitnesscenter som man alligevel ikke bruger?

Ja, det kan der jo være mange årsager til.

Det kan være at lysten ophørte da realiteterne indfandt sig. Det var alligevel ikke så spændende at træne, det var for hårdt, der var for mange mennesker, alt for mange der kigger på en, centret ligger for langt væk, der er ikke tid nok, ungerne skal hentes og maden laves.

Undskyldninger eller bortforklaringerne kan være mange.

Men fakta er også, at rigtig mange af os har en travl hverdag. Det kan være rigtig svært at finde den fornødne til til at komme ned i fitnesscentret og få trænet. En undersøgelse foretaget af fitnessbranchen selv for år tilbage viste i øvrigt, at hvis fitnesscentret lå mere end 5 minutter (!) væk, så var det mindre sandsynligt at man fik trænet.

En anden undersøgelse har også vist, at dersom alle de som har et medlemskab i et fitnesscenter – men ikke benytter det, vil opsige deres abonnement, ja så ville flertallet af centre gå konkurs. Centrene lever altså af, at folk betaler for noget de ikke får.

Hjemmetræning med træningsudstyr til hjemmet

For mange år siden – lang tid før den store udbredelse af fitnesscentre, var det helt almindeligt at man trænede hjemme.

Et stort antal hjem med respekt for sig selv, havde håndvægte, “expander”, bjørnefjeder og lignende i hjemmet.

Fædre og sønner trænede “armbøjninger”, løftede vægte eller kæmpede med expanderen og bjørnefjederen hvor de drømte om store biceps og stærke brystmuskler.

Expanderen var 2 håndtag hvorimellem der kunne sættes fjedre, som ydede modstand når man trak i håndtagene.

Samtidig tonede kvinderne – mødre og døtre, kroppen på yogamåtter, stepbænke og med sjippetove.

Der var med andre ord gang i hjemmetræningen.

I 80´erne var det hjemmevideoer med fitnessguroer som bl.a. Jane Fonda som inspirerede kvinder til workout foran TV-skærmen.

Efterhånden som fitnesscentrene blomstrede frem, valgte flere og flere at henlægge træningen til disse motionsmekkaer. Og i mange år var der formentlig ikke så mange der trænede hjemme.

Men denne tendens er ved at vende. Rigtig mange foretrækker at træne hjemme igen. Dels er det belejligt at kunne træne lige præcis når tiden og lysten er der.

Man skal ikke ud ad døren og af sted i regn og slud, og det tager ingen tid at finde træningsudstyret frem.

En anden ting er også, at træningsudstyret til hjemmet er blevet af en betydelig højere kvalitet end det var tidligere.

Langt det meste af det træningsudstyr der sælges til træning hjemme eller fx til arbejdspladsen, er af god kvalitet. Når blot det købes hos veletablerede sportsforretninger og hjemlige (danske) webshops.

Det er muligt at købe præcis det samme træningsudstyr til hjemmet, som man finder i fitnesscentrene. Det kræver selvfølgelig stor plads hvis man foretrækker professionelt træningsudstyr med maskiner og tunge håndvægte hjemme. Men mindre kan også gøre det.

Kvalitets træningsudstyr til hjemmet er fx yogamåtter, redondobolde, stepbænke, fitnesselastikker, træningselastikker med og uden håndtag, håndtrænerbolde, massagebolde, slyngeredskaber (kendes ofte som TRX som er et af mange varemærker), sjippetove, ABS træningsbolde og meget mere.

Med disse forskellige træningsredskaber er det muligt at træne stort set alt. Uanset om man ønsker at bygge muskler, holde kroppen vedlige, tone kroppen, tabe nogle kilo eller øge konditionen.

Selv for dem der ønsker at træne hardcore, og virkelig bygge muskelmasse, er det muligt med disse træningsredskaber.

Træningselastikker findes i så mange varianter at både nybegynderen nemt kan være med, såvel som ham eller hende som i forvejen er fysisk stærke.

Sværhedsgraderne (modstanden) på træningselastikker går fra super let til supersvær.

Dermed kan langt de fleste blive udfordret, og dermed øge deres muskelmasse betydeligt, hvis det er det der ønskes.

Det gode ved disse træningsredskaber er, at de er relativt billige. Og holdbarheden på dem er som udgangspunkt rigtig god.

Der skal altså ikke investeres en formue, før det er muligt effektivt at træne alle muskelgrupper – uanset formål og mål.

Spares der på det dyre fitnessmedlemskab, er der rigeligt med penge til at investere i alt det der skal til for at holde kroppen sund og stærk.

Trænges der til en omgang massage efter træningen, så er det også muligt at få massageruller, foam roller, massagebolde m.v.

Disse massageredskaber giver – ved hjælp af kropsvægten, effektiv massage af alt fra de store muskelgrupper i ben og balder og ryg til mindre områder som eksempelvis arme og skuldre.

Det er heller ikke svært at blive inspireret og få hjælp til teknik, øvelser og variationer i træningen. Nettet boomer med videoer hvor fitnesseksperter og andre med forstand på træning, velvilligt deler ud af deres viden og erfaring.

YouTube er din ven når inspirationen til nye øvelser mangler.

Der er altså ikke nogen – holdbar – undskyldning for ikke at komme i gang.

KØB DINE TRÆNINGSREDSKABER PÅ VORES WEBSHOP ATTAINFIT

Træningsudstyr til arbejdspladsen

I dag ved de fleste hvor vigtigt det er at medarbejderne er sunde og raske. Det reducerer sygefravær, øger produktiviteten og giver gladere og mere tilfredse medarbejdere.

Utallige arbejdspladser har derfor motion i en eller anden grad indtænkt i en travl hverdag.

Det kan fx være pausegymnastik, fællestræning efter arbejde i arbejdspladsens lokaler. Eller blot udførelse af diverse øvelser eksempelvis med træningselastikker efter behov, for at minimere risikoen for slitage pga. ensformigt eller hårdt fysisk arbejde.

Træningsudstyr til brug på arbejdspladsen er derfor også en del af strategien rundt på de danske arbejdspladser, for at få en sund arbejdsplads med sunde og glade medarbejdere.

Hjemmetræning er kommet for at blive – og efterspørgslen på kvalitetstræningsudstyr til hjemmet og arbejdspladsen derfor stigende.