Arbejdsmiljø og sikkerhedFørstehjælp og hjertestarter

Hvor køber man en førstehjælpskasse?

Hvad skal en forbindskasse indeholde, og hvor køber man en førstehjælpskasse?

I Danmark har vi ingen præcise regler om indholdet i en førstehjælpskasse – eller førstehjælpsudstyr i øvrigt. Men Arbejdstilsynet skriver bl.a. følgende:

“På arbejdssteder skal der, afhængigt ar arbejdets art og forholdene i øvrigt, findes tilstrækkelige mngder af egnet ildsluknings-, rednings- og førstehjælpsudstyr. Udstyret skal anbringes hensigtsmæssigt i forhold til de enkelte arbejdspladser”.

Det betyder med andre ord, at HVIS uheldet er ude, så SKAL der være førstehjælpsudstyr i tilstrækkelige mængder.

I samme afsnit skrives der: “Forbindskasser på alle arbejdssteder” 

Med andre ord, så forventer man fra myndighederne at der er forbindskasser / førstehjælpskasser som minimum på alle arbejdspladser, så man nemt og uden besvær har adgang til det nødvendige, hvis uheldet er ude.

I privaten er det helt anderledes. Her er der ingen krav til forbindskasse, førstehjælpsudstyr eller brandslukningsudstyr. Derimod er der ingen tvivl om at det er en rigtig god idé at have en førstehjælpskasse i hjemmet, i bilen og fx i campingvognen eller sommerhuset.

 

KØB DIN FØRSTEHJÆLPSKASSE HER | RING 20 20 88 60 | INFO@SUNDHEDSPARTNERDK.DK

ELLER KØB DIREKTE PÅ VORES WEBSHOP

Hvad skal der være i en førstehjælpskasse?

… og hvor køber man en førstehjælpskasse? Som nævnt, så findes der ikke noget specifikt krav til indholdet i en førstehjælpskasse. Men indholdet skal afspejle de risici som man kan blive udsat for ved et givent arbejde.Hvor køber man en førstehjælpskasse?

Som minimum skal der være plastre til almindelige småsår, rifter m.v. Plastre bør være i forskellige størrelser og former, så de passer til alle typer skader og legemsdele.

Men der bør også være forskellige sterile forbindinger og kompresforbindinger i forskellige størrelser sådan, at små såvel som større blødninger kan forbindes.

Sterile sårservietter til rensning af sår, og selvfølgelig pincet, saks og sikkerhedsnåle bør være standard.

Giver det arbejde man udfører risiko for eksempelvis forurening af øjnene, så skal der være adgang til sterilt øjenskyl etc.

Førstehjælpsudstyr, plastre og forbindsstoffer skal udskiftes

Intet holder evigt, og derfor skal plastre, forbindsstoffer, øjenskyllevæske og lignende udskiftes regelmæssigt.

Det er altså ikke nok at have en halvfyldt forbindskasse stående med gamle plastre og øjenskyllevæske der ikke længere er sterilt. 

Det er derfor vigtigt at holde øje med udløbsdatoen på forbindsstofferne, så de til enhver tid opfylder det behov de er udtænkt til.

Det kan evt. gøres ved at lade en fra personalet have ansvaret for udskiftningen, så dette sker i tide. Her er et oplagt valg repræsentanter fra AMO gruppen eller en facilitymanager.

Hvor køber man en førstehjælpskasse?

Hos Sundhedspartnerdk kan du købe såvel førstehjælpskasser i forskellige størrelser og med varieret indhold, såvel som plastre, øjenskyllevæske, forbindsstoffer m.v.

Vores ambulancereddere har sammensat indholdet i forbindskasserne, så du er helt sikker på at du har det du kan få brug for.

Du kan købe det hele på vores webshop eller kontakte vores kundeservice på telefon 20 20 88 60 | info@sundhedspartnerdk.dk

Her finder du vores side med førstehjælpskasser og forbindsstoffer