Biofreeze, hvad er Biofreeze og hvordan virker det?

Den videnskabelige baggrund for Biofreezes virkning

Biofreeze har været anvendt i mere end 20 år til at lindre smerter – både i forbindelse med manuel terapi som eksempelvis fysiurgisk massage og kiropraktik som ved udøvelse af sport.

Biofreeze virker gennem kuldeterapi, hvor mentol er den aktive ingrediens. Biofreeze trænger hurtigt gennem huden når den påføres – enten ved gel, spray eller Roll-on.

 

KØB DINE BIOFREEZE PÅ VORES WEBSHOP

… GÅ TIL WEBSHOP HER

SMERTER I MUSKLER OG LED ER EN FOLKESYGDOM

Smerter i muskler og led opstår af utallige årsager. Blandt andet vil ensformigt og statisk arbejde eksempelvis foran en computer kunne udløse smerter. Men også hårdt fysisk arbejde eller sportsudøvelse som ligger tæt på ens fysiske formåen, vil over tid kunne medføre smerter.

Disse gener er ganske almindeligt forekommende, og påvirker hundredtusindvis af danskere hver eneste dag. For nogle af disse mennesker vil smerter være så indgribende at livskvaliteten er forringet.

 

DER FINDES MANGE GODE RÅD TIL AT BLIVE SMERTEFRI

Der findes mange gode råd for at komme disse gener til livs. Bl.a. variation i daglige arbejdsgange, daglig motion, sund kost og nok søvn. Altså tiltag man selv kan iværksætte.

Men ofte er dette ikke nok til helt at komme smerterne til livs.

Har problemet varet længe vil løsningen ofte være behandling med fx fysiurgisk massage samt kuldeterapi i form af Biofreeze.

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

HVORDAN VIRKER BIOFREEZE?

Vores hud, muskler, bindevæv og andre væv og organer har utallige af sensoriske (føle) nerveender som sender besked til centralnervesystemet – først i rygraden og oftest videre til hjernen – om forandringer udenfor centralnervesystemet, fx i forhold til smerte.

Besked om eksempelvis overbelastning i foden sendes fra de sensoriske nerveender ind til centralnervesystemet via tynde nervefibre som kaldes C-fibre.

Foruden C-fibrene findes også de lidt tykkere såkaldte A-Delta fibre.

Når nervesignaler fra C-fibrene når frem til rygraden, sker der en kobling til en anden nerve. Denne nerve stimuleres til at sende nerveimpulserne videre op til hjernen, hvor disse vil opleves som smerte.

Smerter som i de fleste tilfælde nu vil stimulere såkaldte motoriske nerver. Motoriske nerver kaldes også for bevægenerver.

Smerterne resulterer nu i, at der via disse motoriske nerver sendes fremmende signaler ud til musklerne, som får muskelfibrene til at trække sig sammen. Musklerne “spænder” op.

Idéen er egentlig ganske fornuftig, idet den spændte muskel nu bedre er i stand til, at forsvare sig selv mod yderligere belastning.

Men muskler som er vedvarende spændte, vil resultere i en hæmning af den normale blodcirkulation i selve musklen samt de væv som omgiver den.

Konsekvensen er iltmangel (iskæmi) samt ophobning af affaldsstoffer – bl.a. mælkesyre.

Iltmangel og ophobning af affaldsstoffer medfører yderligere smerter. Løses problemet ikke hurtigt, vil processen fortsætte med smerter som kan brede sig til andre områder.

BIOFREEZE BLOKERER FOR SMERTE

Når Biofreeze påsmøres huden over et smertefuldt område som eksempelvis en overbelastet muskel, sendes en anden nerveimpuls gennem A-Delta fiberen. A-Delta fiberen stimulerer nu en hæmmende nerve som blokerer smerteimpulsen fra C-fibrene fra at nå frem til hjernen. Resultatet – som kendes som ”The Gate Control Theory of Pain” (smerteporten) er at smertesignalerne til hjernen er blokerede.

Når smerterne hæmmes i at nå frem til hjernen, vil de fremmende motoriske nerver til musklerne om at spænde op, reduceres eller stoppe. Virkningen er at musklerne er mere i balance, og blodcirkulationen i muskler og væv normaliseres.

 

CALCIUM-IONER REDUCERER SMERTER

Foruden Gate Control virkningen, tyder studier desuden på at TRPM8 receptorer i A-Delta fibrene binder mentol, hvilket udløser Calcium-ioner som menes at kunne reducere smertesignaler, på samme måde som man kender fra is.

Is virker på næsten samme måde som Biofreeze, hvor begge reducerer blodcirkulationen til området.

Is har nogle gode egenskaber i forhold til at reducere smerte, men i modsætning til Biofreeze, så medfører nedkøling med is ofte stivhed i området, hudirritation, følelsesløshed og midlertidig smerte.

Ikke mindst medfører behandling med is, at man ikke kan bevæge sig rundt men må blive på stedet mens behandlingen pågår. .

Studier viser i øvrigt at Biofreeze har en længerevarende virkning end is. Studiet viste i øvrigt at Biofreeze reducerede smerterne dobbelt så godt som is, blev oplevet betydeligt mere komfortabelt af brugerne og holdt sin virkning længere hos 9 ud af 10 testpersoner.