Massage og fibromyalgi

Massage og fibromyalgi – virker massage på fibromyalgi og i givet fald, hvordan virker det?

Først og fremmest er det vigtigt at slå fast hvad fibromyalgi er, og hvilke symptomer sygdommen har.

Fibromyalgi er det man kalder en reumatologisk (gigt) sygdom. Sygdommen er kendetegnet ved at patienten oplever muskelsmerter, udpræget træthed og samtidig nedsat fysisk formåen.

Sygdommen er kronisk og massage kan derfor ikke helbrede patienten, men det er velkendt at massage kan lindre og afspænde smerteplaget muskulatur generelt.

FÅ HJÆLP TIL SMERTELINDRING PÅ KLINIK FOR FYSIURGISK MASSAGE

BESTIL TID TIL BEHANDLING NU | TELEFON 20 20 88 60 | MAIL INFO@SUNDHEDSPARTNERDK.DK

HVORDAN BEHANDLES FIBROMYALGI

Selve behandlingen af fibromyalgi er en kombination af forskellige former for medicinsk smertebehandling, og samtidig udstyre patienten med redskaber til at håndtere og leve med sygdommen på den mest optimale måde.

Behandlingen bør være individuel og inddrage mange aspekter som både omfatter den mentale/psykiske, følelsesmæssige og sociale del samt den fysiske.

DU KAN SELV GØRE EN DEL FOR AT AFHJÆLPE SYMPTOMER

Akkurat som når man rammes af mange andre former for kroniske sygdomme, er det vigtigt at man forsøger at holde sig i gang. Vores krop er skabt til bevægelse, og uden daglig bevægelse forfalder vi. Det gælder både når man er rask, men i særdeleshed når man er syg.

Et bevægeapparat der ikke anvendes fysisk i det daglige, bliver svagere. Det betyder langsomt men sikkert smerter i muskler og led og risiko for sygdomme som fx knogleskørhed. Men manglen på motion øger også risikoen for livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, diabetes mfl.

Sygdomme som også kan ramme en fibromyalgipatient, og dermed gøre hverdagen endnu sværere.

Muskler og bindevæv der ikke anvendes, vil generelt over tid begynde at give bevægindskrænkning, smerter og andre symptomer, og for fibromyalgipatienten vil disse symptomer ofte være mere udprægede.

Daglig motion i det omfang det er muligt, vil derfor gavne den med fibromyalgi og bidrage til en bedre livskvalitet.

Ved at kombinere den aktive del (den hvor patienten selv gør noget fx i form af mere motion i dagligdagen) sammen med en passiv del (behandling), opnås ofte en større effekt.

Her kommer bl.a. den fysiurgiske massage ind. Den fysiurgiske massage kan både lindre specifikke smerter i lokale muskler, og samtidig sænke den generelle muskelspænding i hele kroppen.

Hermed reduceres muskelømhed og træthed generelt, mens den specifikke behandling af musklerne øger blodgennemstrømningen med frisk ilt og næring ind i musklerne og bortskaffelse af affaldsstoffer den anden vej.

Med regelmæssige behandlinger med fysiurgisk massage, kan langt de fleste – også fibromyalgipatienten opnå smertelindring, mere bevægelighed og forbedret livskvalitet. Massage og fibromyalgi er derfor et godt middel for patienten til at bedre sin egen situation og dermed få en hverdag med færre eller reducerede smerter.

SUNDHEDSPARTNERDK KLINIK FOR FYSIURGISK MASSAGE HAR HJULPET TUSINDVIS

Massage og fibromyalgi – en kombination der ofte giver god lindring og bedre livskvalitet.

På Klinik for fysiurgisk massage i Aarhus har vi gennem mere end 2 årtier hjulpet tusindvis af smerteplagede fra hele landet med at blive deres smerter kvit eller få dem reduceret væsentligt.

Vi har også hjulpet utallige med forskellige former for gigtsygdomme – heriblandt fibromyalgi, til at opnå færre smerter og dermed en bedre hverdag.

Skal vi også hjælpe dig?

Du er mere end velkommen til at give os et kald på telefon 20 20 88 60 eller sende os en mail på info@sundhedspartnerdk.dk for en snak om hvordan vi kan hjælpe dig.

Vi ligger centralt placeret i Aarhus, kun få hundrede meter fra Storcenter Nord. Der er fri parkering i gården, og flere buslinjer som stopper ganske tæt på os.

Vi glæder os til at se dig.

 

KONTAKT OS NU PÅ TELEFON 20 20 88 60 | INFO@SUNDHEDSPARTNERDK.DK