Få sportsmassage hvis du har fået en skade | Sundhedspartnerdk Klinik

SPORTSMASSAGE OG SPORTSSKADER

SPORTSMASSAGE ER EFFEKTIV NÅR DU ER SPORTSSKADET

Har du pådraget dig en skade i forbindelse med sport eller motion, så kan du i langt de fleste tilfælde opnå hurtigere restitution med sportsmassage, og dermed blive din sportsskade kvit, så du kan vende tilbage til at være fysisk aktiv.

På vores Sundhedspartnerdk klinik i Aarhus Nord, har vi næsten 3 årtiers erfaring i behandling af sportsskader med blandt andet sportsmassage, og kan med meget stor sandsynlighed også hjælpe dig.

Sportsmassagen er et rigtigt godt valg – både når du er blevet skadet, så du hurtigere kan komme i gang med din sport eller motion igen. Men du kan også med fordel anvende massagen, til at forebygge overbelastning af dine muskler og bindevæv, og derved reducere risikoen for, at du i det hele taget bliver skadet.

Læs mere her på vores KLINIK FOR MASSAGE 

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG…

KONTAKT OS NU PÅ TELEFON 20 20 88 60 | INFO@SUNDHEDSPARTNEDK.DK

ELLER BOOK DIN TID TIL SPORTSMASSAGE ONLINE HER: ONLINE-BOOKING

20 PROCENT AF ALLE VOKSNE BLIVER RAMT AF EN SPORTSSKADE

I Danmark oplever ca. hver femte voksne at blive ramt af skade under sport eller motion, men langt fra alle søger behandling for deres skade. Faktisk er der næsten 40 % der ikke søger hjælp.

Langt de fleste skader er muskulære. Det vil sige skader som eksempelvis overbelastet muskulatur som blandt andet kan give tunge, trætte og ømme muskler.

Men i nogle tilfælde mere alvorlige som delvise bristninger af muskelvæv, også kaldet rupturer, eller egentlige muskeloverrivninger, hvoraf sidstnævnte kræver lægebehandling og operation.

Heldigvis er de fleste skader opstået i forbindelse med sport og motion dog relativ harmløse. Og en stor del af disse, går heldigvis hurtigt over af sig selv.

Kroppen er nemlig rigtig god til at hele sig selv – ikke mindst vores muskulatur. Vi skal blot sørge for at hvile aktivt. Det vil sige træning og bevægelse, som ikke medfører ubehag og stærke smerter i den belastede muskulatur.

Men uanset om skaden er relativ harmløs, så vil den dog ofte medføre store problemer med blandt andet smerter, og måske langvarige gener og ubehag. Ubehag som begrænser muligheden for at dyrke sport og motion i en kortere eller længere periode.

I langt de fleste af disse tilfælde, vil professionel sportsmassage/fysiurgisk massage, kunne bringe dig hurtigere frem til at blive skadefri.

KOM HURTIGERE I GANG MED DIN SPORT IGEN MED PROFESSIONEL SPORTSMASSAGE

Er du skadet, eller ønsker du at forebygge skader og langsom restitution, så kan massage, givet professionelt, helt sikkert hjælpe dig.

Den professionelle massage har en lang række virkninger, som gør at din krop, muskler og bindevæv, restituerer væsentligt hurtigere.

Det betyder, at du minimerer din risiko for at blive skadet generelt. Men du opnår også en langt hurtigere heling og restitution, hvis du har været uheldig, og er blevet skadet.

I mange tilfælde bliver du desuden endnu bedre til din sport. Dette skyldes blandt andet at dine muskler bliver mere smidige, generelt har en bedre blodgennemstrømning, og dermed restituerer langt hurtigere.

Husk på, at ingen seriøse professionelle sportsudøvere springer deres massage over. Det er der selvfølgelig en årsag til.

Her på klinikken har vi stor viden om langt de fleste idrætsgrene, og dermed behandling af gener og skader, som relaterer sig specifikt til forskellige typer af sport. Behandlingen er derfor specifik. Det betyder, at uanset om din sport er løb, håndbold, fodbold, kampsport, cykling, fitness eller eksempelvis golf, så ved vi hvad vi taler om. Du er i gode hænder hos os.

HVORDAN VIRKER SPORTSMASSAGE

Sportsmassagens store virkning skyldes mange forskellige faktorer. Her er listet nogle få af disse:

VARME

Massagen giver en dyb varmeeffekt på de specifikke berørte området. Dette øger i sig selv blodflowet til den beskadigede muskulatur. Varmen opstår som følge af friktionen mellem behandlerens hænder, fingre og patientens hud. Desuden vil der ske en forskydning mellem de enkelte muskellag. Dette i sig, fremmer udviklingen af lokal varme.

Behandlingen vil desuden have en biokemisk effekt, idet kroppen frigiver histamin lokalt under massagen. Frigivelse af histamin fører til, at de små blodkar, kapillærerne åbner sig.

Åbningen af kapillærerne øger sammen med ovennævnte, blodgennemstrømningen, med helende næringsstoffer og ilt til det beskadigede område. Samtidig fjernes affaldsstoffer mere effektivt.

PUMPEEFFEKT

Med den professionelle behandling, vil der opstå et overtryk foran behandlerens håndgreb og et undertryk bagved. Dette øger igen tilstrømningen af næringsstoffer og ilt til området.

ØGET VÆVSPERMEABILITET

Ved den dybe sportsmassage, opnås en lokal trykforøgelse, hvilket åbner porerne i cellevæggene. Denne øgede vævsgennemtrængelighed, fremmer udskillelsen af affaldsstoffer, eksempelvis mælkesyre, og tilførsel af vigtige næringsstoffer og ilt.

UDSTRÆKNING

Sportsmassagen er helt unik til at opnå lokal stræk af muskelfibre. De fleste idrætsudøvere kender til udstrækning, men da ikke alle muskelfibre er lige lange, vil man ikke med almindelig udstrækning kunne ramme alle muskelfibre. Det vil primært være de korteste der rammes.

Med massagen, givet på den rigtige måde, vil behandleren kunne strække på alle muskelfibre, og på den måde også ramme små områder som er overbelastet eller skadet.

SMERTELINDRING

Varmen, tilførslen af ilt og bortskaffelse af affaldsstoffer vil medføre smertelindring. Men massagen givet af den erfarne sportsmassør, vil desuden stimulere sansenerver i vævet, de såkaldte mekanoreceptorer. Dette vil føre til udskillelse af hormonstoffet endorfin.

Endorfin hæmmer hjernens evne til at opfatte smerte, hvilket fører til at muskulaturens generelle muskelspænding reduceres, så blodtilførslen med ilt og næringsstoffer forbedres.

HAR DU FÅET EN SPORTSSKADE?

…SÅ KONTAKT OS NU!

På vores Sundhedspartnerdk Klinik i Aarhus Nord, kan vi hjælpe dig med blandt andet sportsmassage/fysiurgisk massage, akupunktur, cupping og infrarød varmeterapi.

 

ELLER BOOK DIN TID TIL SPORTSMASSAGE ONLINE HER: ONLINE-BOOKING