Få et sundhedstjek hos Sundhedspartnerdk Klinik | Telefon 2020 8860

FEDE FORHOLD

Så du serien på DR1 om ”fede forhold”?

Serien ”Fede forhold”, følger en række danskere, som i deres parforhold over tid har taget på i vægt. Ikke kun lidt, men adskillige kilo.

Parrene, i de nu ”fede forhold”, står på en skillevej. Hvis de fortsætter i samme spor som hidtil, øger de risikoen for at blive ramt af en eller flere livsstilssygdomme. Det er derfor vigtigt for deres helbred, at de skifter retning, hvis de vil reducere deres risiko for at blive ramt af eksempelvis diabetes 2, hjertekarsygdomme eller måske endda kræft.

OVERVÆGT KAN GIVE MANGLENDE OVERSKUD

Men det er ikke altid så nemt som det lyder. For overvægt, for lidt motion og alt for meget – og forkert mad, kan give manglende overskud i hverdagen, hvilket flere af deltagerne giver udtryk for.

Det er også interessant – og i en vis grad lidt skræmmende, at flere af deltagerne også er ramt af lavt selvværd, manglende selvtillid og – ikke mindst, mindre lyst til sex med deres partnere.

Alle disse faktorer kan i allerhøjeste grad ødelægge deres livskvalitet, og måske endda føre til – ikke kun sygdom, men måske til en alt for tidlig død.

Der er altså mange gode årsager til at sadle om.

Læs mere her om hjælp til at sadle om SUNDHEDSPARTNERDK KLINIK

SKAL VI OGSÅ HJÆLPE DIG…

KONTAKT OS NU PÅ TELEFON 20 20 88 60 | INFO@SUNDHEDSPARTNEDK.DK

ELLER BOOK DIN TID TIL FX SUNDHEDSTJEK ONLINE HER: ONLINE-BOOKING

LIVSSTILSÆNDRINGER ER VEJEN FREM VED VÆGTTAB

Har du fulgt med i serien Fede forhold, så har du sikkert lagt mærke til, at fokus har været på livsstilsændringer, og altså ikke blot på fx slankekure.

En slankekur med en stringent kostplan, kan uden tvivl hurtigt give dig et drastisk vægttab på kort tid. Men som de fleste der har prøvet en sådan kur, også har erfaret, så holder vægttabet sjældent længe.

Det er der mange gode årsager til. Dels at langt de fleste bliver godt og grundige trætte af, hele tiden at skulle følge en madplan, og derfor hopper tilbage til gamle vaner inden for en kortere periode.

Men en anden væsentlig faktor er også, at stort vægttab på kort tid, også vil betyde tab af muskelmasse. Dette er i sig selv uheldigt på mange måder, men en af disse er, at vores basalstofskifte i stor grad, beror på vores muskler.

HOLD VÆGTEN MED STOR MUSKELMASSE

Stor muskelmasse, giver stor energiomsætning og viseversa. Taber du muskelmasse, ja så vil du også have nemmere ved at tage på i vægt på grund af et lavere basalstofskifte. Og endda tage mere på, end du vejede før du gik på kuren. Dette er ikke specielt hensigtsmæssigt, og kan desuden også være usundt for din krop.

Derfor er stort og hurtigt vægttab fx baseret en meget stringent madplan, sjældent en god idé.

FÅ ET SUNDHEDSTJEK FØR DU GÅR I GANG

Hvis et stort vægttab skal give varig succes, bør det være på basis af en generel omlægning af livsstilen. Dvs. både ændring af kostvaner, motion samt hvile- og sovevaner. Dette kræver ofte professionel hjælp – i hvert fald i starten.

Det er også vigtig at der opsættes nogle mål for vægttabet, som igen opdeles i delmål, så du hele tiden kan se, om du nærmer dig målet eller er på afveje.

En – og absolut vigtig detalje, er selvfølgelig midlet eller midlerne til at nå målet. Det vil sige, det du skal gøre, for at nå i mål. Her tænkes specifikt på førnævnte livsstilsændringer. Dvs. kosten, motionen, hvile/restitution, søvn og – ikke mindst, det mentale, så du kan følge med ændringerne.

ET SUNDHEDSTJEK GIVER DIG VIGTIG INFO

Som du sikkert så i Fede forhold, så gennemgår deltagerne også løbende et sundhedstjek. Det gør de før de starter, undervejs og selvfølgelig til slut.

På den måde kan fremskridt måles konkret – ikke kun på vægten, men også i forhold af eksempelvis kolesterol i blodet, blodsukker, blodtryk, fedtprocent, livvidde, og den såkaldte ”BodyAge”. BodyAge kan også forklares som ”kropsalder” versus den kronologiske.

Sundhedstjekket kan både være med til, at indrette livsstilsændringerne efter din aktuelle sundhedstilstand, ligesom den løbende kan give dig vigtig viden om, hvordan din nye livsstil har indflydelse på din krop og sundhed.

FÅ ET SUNDHEDSTJEK HOS SUNDHEDSPARTNERDK KLINIK

Her hos Sundhedspartnerdk Klinik i Aarhus Nord, kan vi hjælpe dig med at få udført et sundhedstjek – uanset om du er i gang med en livsstilsændring, eller du blot vil have en status på din krops sundhedstilstand.

Et sundhedstjek indeholder eksempelvis:

  • Kropsvægt i kilo
  • BMI (Body Mass Index)
  • Fedtprocent
  • Livvidde
  • Indre fedt (visceral fedt)
  • Blodsukker
  • Blodtryk
  • Hæmoglobin (dit blods evne til at transportere ilt)
  • Lungetest (spirometri)

Desuden får du en såkaldt 10 års CVD risikoprofil. CVD står for Cardio Vascular Diseases.

Denne profil forudsiger ud fra statistiske data, din risiko for at blive ramt af et hjertestop eller stroke indenfor en tidsperiode på 10 år.

CVD profilen kan fortælle dig om din statistiske risiko ”nu og her”, samt løbende, når dine biologiske (fx kolesterol, blodtryk) tal ændrer sig i nedadgående retning.

FÅ HJÆLP TIL LIVSSTILSÆNDRINGER

Hos Sundhedspartnerdk klinik kan vi også hjælpe dig med livsstilsændringer i forhold til kostomlægninger, motionsplaner samt coaching.

BESTIL TID TIL SUNDHEDSTJEK  NU
… KONTAKT OS PÅ TELEFON 20 20 88 60 | MAIL INFO@SUNDHEDSPARTNERDK.DK 

ONLINE BOOKING